A Travellerspoint blog

Van Durban naar Hluhluwe

semi-overcast 26 °C

Na heerlijk ontbijt en een laatste blik aan het strand van de Indische oceaan rijden verder richting het noorden. Vandaag tijd voor een rondje golf. Ons doel is Prince's Great in Stanger. De baan is een stuk mooier dan het uiteindelijk resultaat. Maar het is gewoon genieten hier in Zuid Afrika. De afstand naar de volgende lodge valt wat tegen en het is druk op de weg. Het laatste stuk rijden we in het donker en dat maakt het niet makkelijker. We worden door de lodge gebeld met de vraag hoe laat we denken aan te komen en of we nog willen mee eten. We kunnen het menu alvast doorgeven. Wat een meedenkendheid, super. We zijn weer iets te optimistisch maar we rijden goed en komen iets voor 8 uur aan. We kunnen gelijk aan tafel, prima verzorgt allemaal hier in de Wildebeest Ecolodge.

Posted by frankm 11:41 Archived in South Africa Comments (0)

Bergville -Durban

overcast 23 °C

We worden achtervolgd door Koning aap, een grote groep met Nederlanders en Belgen, die in Malealea lodge zat, zit hier ook. Een kwartier voor de afgesproken tijd zit de chauffeur van Hertz al klaar met onze nieuwe Chevy Spark. We gaan van een zilveren over op een witte. Om iets voor tien uur rijden van het terrein van Sandford Park. Er is laaghangende bewolking, dus van de Drankensbergen is weinig te zien. We besluiten toch richting the Cathedral peak te rijden en kijken of het nog een beetje opklaart. Een prachtige tocht maar het weer wordt niet beter op en 4 kilometer voor het eindpunt, wanneer we bijna in de wolken rijden, keren we om, op naar de east coast. In Pietermaritzburg boeken we in een internetcafe een last minute special deal, iets ten noorden van Durban. Het is te mooi om waar te zijn wat een luxe, absoluut geweldig.

Posted by frankm 11:39 Archived in South Africa Comments (0)

Van Lesotho terug naar Zuid Afrika

semi-overcast 27 °C

De spierpijn valt reuze mee. Het is rustig om ons heen en we hebben de wasplaats en keuken bijna voor ons alleen. We hebben besloten Lesotho via Maseru, de hoofdstad te verlaten. We proberen nog even in het centrum te kijken maar parkeren is dat nog lastiger dan Amsterdam. De grensovergang is hier een stuk drukker dan waar we het land inkwamen maar voor de rest even chaotisch. Onze voorruit was voor het vertrek al verder door gescheurd en de barst kruipt langzaan verder. Ik ga bellen met Hertz. Ze willen ons naar Bloemfontien hebben maar daar rijden we juist vandaan. Pietermaritzburg of Durban zijn wij niet van plan vandaag, te halen. Dan komen ze een nieuwe auto brengen op ons overnachtingsadres. Voor zeven uur vanavond opgeven waar we zitten en alles komt goed. We rijden door het Golden Gate reserve, prachtig lijkt veel op de plaatjes uit Arizona. We informeren bij de backpackerslodge Amphitheather voor een overnachting. We twijfelen, eigenlijk willen we nog een stuk doorrijden maar andere andere kant ziet het leuk uit. Als ze internet hebben doen we het. Helaas de provider ligt er uit en het kan nog wel een paar dagen duren. We rijden door naar de toerist information van Bergville. Dit is duidelijk een duurder deel van het land, de Drankensbergen. We hebben een adres gekregen maar besluiten zelf nog even verder te kijken. Tevergeefs en als we op het genoemde adres aankomen is ook daar de laatste kamer weg, risico van het vak. Maar de eigenaar gaat voor de zelfde prijs een kamer regelen bij de buurman op Sandford park. We geven het adres door aan Hertz voor de vervanging van de auto en hebben een buiten gewoon goed diner in Bingalela lodge.

Posted by frankm 11:36 Archived in Lesotho Comments (0)

Horse tracking in Malealea

sunny 29 °C

Vandaag te paard, we gaan de horse trekking doen naar de San grottekeningen en de watervallen. Een trekking door het gebied van ongeveer 5 uur. Wat we zien en meemaken is werkelijk geweldig. Wat die paarden allemaal kunnen en doen, zo krachtig, zo beheerst en zo ogenschijnlijk makkelijk. Na de rit van 5 uur zijn toch ook weer blij dat we er zijn. Dit hadden we van Lesotho absoluut niet willen missen.

Posted by frankm 12:52 Archived in Lesotho Comments (0)

Naar Lesotho

sunny 26 °C

Vandaag verlaten we Zuid Afrika en gaan we Lesotho is. Lesotho is een koninkrijk heeft geen kust en ligt geheel boven de 1000 meter. Volgens de law of Lesotho moet 2 gevaren driehoeken in je auto hebben. Typisch zo'n geval waar ze op gaan controleren. We proberen echt van alles en zijn ook nog op zoek naar gemarineerde steaks die we al wel eerder in de supermarkten hebben zien liggen. In Zastron vinden uiteindelijk wat we hebben willen, na alle straten links en rechts te hebben doorkruist. Bij Wepener gaan we de grens over. Het gaat allemaal een beetje rommelig, waar moet ik nou mijn auto laten, kan ik doorrijden tot de slagboom. Geen duidelijke borden niemand die aanwijzingen geeft. Ja zet hem daar maar even neer op dat midden stuk. Plaats voor 2 auto's dus echt druk moet het hier niet worden, dan wordt het een puinzooi. Aan de kant van Lesotho het zelfde voor de boom mag ik 30 Loti's afrekenen aan raodfee. En of ik mijn auto daar achter die vrachtwagen wil parkeren en dan naar het loket gaan voor de stempels. Nou die 3 euro voor de weg is geen weggegooid geld ziet er keurig uit. Nog wat geld gehaald in het eerste grote dorp en dan op weg naar Malealea. We volgen de aanwijzigingen die we opgestuurd hebben gekregen en het klopt ook nog. Aan het eind van de verharde weg wacht ons nog 7 kilometer onverhard en we rijden door de gates of Paridise. Hiervan is niets gelogen. Wat een uitzicht. Hiermee eindigt ook de bereikbaarheid en zijn we even voor een paar dagen van de wereld. Als we bij de lodge aankomen worden weer verrast, het is nog mooier dan we verwachten. Na de check in en het ontdekken van onze hut, begeven we ons naar de bar. Daar ontmoeten we Chris, een leraar aan de unversiteit van Lesotho op het gebied van Afrikaanse literatuur en letterkunde en van oorsprong op en top British. We jassen er een paar wijntjes door en lossen wat wereld problemen op. Nadat queen Elizabeth stopt of overlijdt neemt Beatrix Great-Britain erbij, Charles moeten we nog ergens zien kwijt te raken en als gunst mag Nederland, Belgiƫ annexeren, beter voor iedereen. Hij vindt erg jammer dat hij niet langer kan blijven en ook een uitnodiging op de universiteit gaat helaas niet lukken. We nemen afscheid en gaan ons voorbereiden op het avondmaal. We ontmoeten een groep van 5 Duitse en Zwitserse dames die georganiseerd door Zuid Afrika trekken ongeveer dezelfde route als wij, maar dan andersom. We bereiden ons eigen vlees op de braai en sluiten bij hen aan tafel aan. Ze hebben een paar geweldige guides, 2 Zuid Afrikaanse jongens van midden twintig. Om 10 uur gaat het licht uit en wordt een geweldige sterren hemel zichtbaar. We zitten nog even bij het kampvuur en trekken ons terug in onze eigen heuse rondavel.

Posted by frankm 12:50 Archived in Lesotho Comments (0)

(Entries 11 - 15 of 22) « Page 1 2 [3] 4 5 »