A Travellerspoint blog

Krugerpark nightdrive

sunny 26 °C

In alle rust worden we wakker, geen last van schreeuwende bavianen, alleen lieflijk gefluit van vogels. We doen wat inkopen en maken kennis met een bushbaby. Althans we ontmoeten de vrouw die de bushbaby heeft. Olga mocht even in haar blousje kijken. Er daar zat ie een klein springaapje van 10 cm groot. Deze was heel jong uit de boom gevallen en geadopteerd door deze vrouw. Als we bij de Crockedile Bridge Gate van het Krugerpark aankomen bekijken wat de optie zijn. We gaan voor de nightdrive en zullen morgen een groot deel van de dag in het park doorbrengen. We rijden terug naar ons park. Het weer is geweldig, zon, een lichte bries en met allerlei dieren om ons heen zitten we heerlijk te genieten van een biertje bij ons tijdelijk verblijf. We hebben onszelf getrakteerd op een rumpsteak van 500 gr. Er in een pracht van een braai beschikbaar, dus het vuur gaat aan. Jongens wat kan je in dit land lekker enten en drinken. Na dit kings meal gaan we terug naar de Crockedile Bridge Gate voor onze nightdrive. We blijken maar met z'n vieren te zijn dus ruimte genoeg. Dominique is onze tourguide for tonight. De ogen van de eerste beesten lichten op als we met de zoeklichten schijnen. Groene ogen zijn meestal Impala's. Binnen vijf minuten rijden, stuiten we op groep leeuwen die de warmte van het asfalt hebben opgezocht. We zien witte en zwarte neushoorns, nog meer leeuwen, zebra's, olifanten, giraffen, buffels en een honingdas maar geen luipaard. Het was zeer de moeite waard.

Posted by frankm 23:31 Archived in South Africa Comments (0)

Van Swaziland naar de rand van het Kruger park

semi-overcast 26 °C

Van de manager van Simunye Coutry Club en zijn vrouw mochten we golfclubs lenen om op een van de mooiste banen van Swaziland te kunnen spelen. Het is onze laatste dag in Swaziland dus we staan vroeg op want het is ook nog een eindje rijden. Om even voor acht uur rijden we door Manzini, de 2e stad in Swaziland. Als we aankomen op Nkonyeni golfclub is het verbazend rustig. We batalen de greenfee en de golfcar en we gaan op weg naar de driving range om ons vertrouwd te maken met de geleende set. Ze gebruiken hier geen echte drivingrange ballen maar gewone gebruikte. We nemen er daarvan voor de zekerheid maar een paar mee de baan in, want ballen zoeken laat je in dit land wel uit je hoofd, bij elk watertje staat beware of crockediles. De temperatuur is ideaal en we zijn bijna de enige in de baan. De randjes van de bunker bijwerken doen ze hier nog met een heggenschaar. Om even over 3 uur zijn we terug en ruilen de geleende golfsets weer voor onze bagage. We eten nog even mee met het lunchbuffet en gaan op weg naar Komantipoort. Dit is de grens tussen ZuidAfrika en Mozambique. We volgen de beschrijving naar onze volgende overnachtingsplaats en komen bij het Henk van Rooijen Park. Het is even na zes uur en het park is gesloten. Er staat wel security maar die blinken niet uit in intelligentie, weten niets van wat er verhuurd wordt. Toch gaat na aandringen en het zwaaien van een briefje van 10 Rand een telefoontje doen. Ik krijg zijn telefoon en leg aan de andere kant uit dat we geboekt hebben en waar we staan. Hij komt eraan. En inderdaad na tien minuten komt een auto voorbij met een arm uit het raampje dat we moeten volgen. Het is er rustig, we krijgen de sleutel van de eerste familie rondavel en een uitleg over waartoe bavianen allemaal toe in staat zijn. Het ziet er keurig uit, helemaal ingericht met badkamer en alle keukengemakken zoals, koelkast, waterkoker, magnetron en broodrooster. We vragen naar een plaats waar we kunnen eten en gaan op zoek naar Phuluma lodge een leuk en gezellig restaurantje een paar km verder op. Onderweg kom je van alles tegen zoals, Impala's, Zebra's, Kudu's, etc.

Posted by frankm 13:24 Archived in South Africa Comments (0)

Game drive in Swaziland

sunny 22 °C

We hebben een houten huisje wat lijkt op de Scandinavische stuga. Na het ontbt maken we kennis met de manager. Het probleem over de betaling en het aantal nachten is gauw opgelost en ik informeer voor de activiteiten in de buurt. Naast het dichtbij gelegen reserve heeft hij niet zoveel, alleen aan de andere kant van het land. Of we moeten van golfen houden. Nou ja dat doen we weleens. Hij weet een pracht baan en de kosten zijn gering. Zijn vrouw helpt ons verder met bellen. Er zit echter een heel verschil of je ingezetenen bent of toerist. Zeker voor het huren van een paar sets vragen ze de hoofdprijs. Ook dat kan voor ons worden opgelost, alleen niet vandaag. We mogen met hun sets spelen en boeken voor morgenochtend. Vandaag naar royal national parc. We gaan voor de sunsettour en zullen voor 4 uur terug zijn. Terug in onze Simunye Country Club gaan we even wat shoppen en strijken neer op het terras aan het zwembad. Als we even voor vieren terug komen in het reserve voor onze sunset gamedrive blijken we de enige te zijn. Africa, that is his name, is onze tourguide. Wat we willen zien? Nou, begin maar met de leeuwen. We krijgen geen garantie maar we gaan op pad. En we hebben ontzettende mazzel. Al na 10 minuten gevonden. Hij rijdt de open truck tot op 3 meter van een mannetjes leeuw. Hij lijkt te slapen maar richt zich dan ineens op. Wouw. Een paar meter verder ligt een leeuwin. Onze safari kan al niet meer stuk. Later zien we ook diverse antilopen en olifanten. Nu de neushoorns nog. Hij mummelt wat over weinig tijd en de zon aan de verkeerde kant. Dan zet hij de auto stil en zegt deze doen even te voet want ik weet dat ze daar zitten maar daar kan ik met de auto niet komen. Mag eigenlijk niet maar kom maar mee. En ja hoor wij te voet op een paar neushoorns af. Take your pitures. En op het moment dat hij ff gaat staan pissen komt er 1200 kilo neushoorn op ons af om even een kijkje te nemen. Op 5 meter afstand heeft hij het gezien en keert weer om, we zijn gered. Wat een avontuur.

Posted by frankm 12:32 Archived in Swaziland Comments (0)

Diving in Sondwana bay en dan naar Swaziland

overcast 20 °C

Vandaag, ondanks de zondag heel vroeg op. Ik heb toch besloten een duik te gaan maken in Sondwana Bay. Het weer is niet al te goed maar dit is een van de mooiste duiklocaties in de wereld. Alles is goed doorgekomen en na het invullen van de nodige papieren en de briefing zijn we klaar voor de duik. Vanaf de kant met een grote zodiac en dan door de branding. Dit op zich is al een spektakel, de zee is aardig wilt. Een enorme diversiteit aan vissen en koraal. Het weer wordt nog minder en we hebben nog een aardig stukje rijden voor de boeg dus ik laat het bij een duik. De grens met Swaziland is wat beter georganiseerd dan Lesotho. De wegen lijken op het eerste gezicht uitstekend totdat we na zo'n 65 km een afslag nemen. Het is slalom rijden om de potholes heen. Ik blijk iets geboekt te hebben op een soort centerparcs, dat is even wennen maar wat later blijkt een uitstekende keuze. Er is wat onduidelijkheid over de betaling maar dat moet ik morgen maar met de manager oplossen. Ik dacht een braai aan te treffen maar vind alleen een vuurkorf. We hebben wel al steaks gekocht dus gaan we improviseren. Dat lukt allemaal ook met de geleende borden uit het restaurant. Dat was een lange prachtige dag.

Posted by frankm 11:44 Archived in South Africa Comments (0)

St. Lucia

semi-overcast 24 °C

Vandaag met de boot door de wetlands of lake St Lucia. In dit gebied zitten meer dan 2000 nijlpaarden, die overdag in het meer en de rivier verkoeling zoeken. We komen diverse groepen tegen aan de kant zien we de krokodillen liggen. Na deze mooie tocht gaan we naar het door Andre getipte Crocedile Centre. We treffen het, wij zijn ruim op tijd binnen voor de tour die om 3 uur gaat beginnen. Vandaag staat er kip op het menu en de tourguide vertelt honderd uit. Terug in Hluhluwe genieten we van de rust en het eten. Om half negen de night walk, ook erg interessant maar Olga wordt opgegeten door de muggen.

Posted by frankm 11:42 Archived in South Africa Comments (0)

(Entries 6 - 10 of 22) « Page 1 [2] 3 4 5 »